Espectáculos en Illes Balears - Mallorca

Glosadors de Mallorca

0 votos
Glosadors de Mallorca
Glosadors de Mallorca

Palma

Web oficial
29 de Noviembre de 2012
10 € anticipada / 12 € a taquilla
Horario: 21:00

¿Dónde? Teatre Mar I Terra C/ Sant Magí, 89.

Sinopsis

La glosa és una composició popular; oral, rimada i totalment improvisada en el mateix moment en que es declama. És l'equivalent a L'impprovisattore d'ottavine italià, el fistor gallec, el repentista espanyol i sudamericà, o, actualment, a les batalles de rap.

En la societat balear del segle XIX, la figura del glosador arribà a esser prou famosa, amb alguns d'ells que s'hi professionalitzaren, viatjant de poble en poble i posant a prova les seves capacitats davant els reptes del públic o davant altres glosadors en els anomenats "combats de gloses".

Mateu Matas Ordinas "Xurí", (Santa Margalida, 1982) és estudiant de Fil•lologia Catalana a la UIB i des de ben petit havia viscut l'ambient glosador i ximbomber a casa, va conéixer Felip Munar al 2003 i aquest l'animà a participar també a combats de picat, o de glosa improvisada, on ben aviat destacà superant fins i tot els mestres que conservaven aquest art. Realitzant combats i demostracions ha voltat arreu del món, visitant entre d'altres: París, Cuba, Còrsega, Portugal, Itàlia i totes les àrees de parla catalana. Enguany va esser coronat "Rei de les nyacres" de Catalunya, en la final del campionat nacional que s'hi cel•lebra anualment.

Macià Ferrer Mas "Infermer" (Palma, 1979) és Diplomat Universitari en Infermeria per la UIB i glosa des que el 2005 va conéixer Mateu "Xurí" i aprengué a improvisar gloses, participant per primera vegada en un combat de picat a les Festes de Sant Bernat de La Real el 2005. Ha glosat per totes les àrees de parla catalana, a més de Cuba i París.

Maribel Servera Matamalas "Figona" (Manacor, 1981),és mestre d'educació física per la UIB i professora d'INEF per la UB, va conéixer la glosa el 2009 i de llavors ençà participa activament a combats de picat, activitat amb la qual ha voltat totes les àrees de parla catalana i Itàlia.

Tots són membres de l'Associació de Glosadors de Mallorca, fundada el 2008 i que junta l'interés per la difusió de la nostra cultura i d'aquesta manifestació en particular.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Otros eventos relacionados

Film Symphony Orchestra

Espectáculos

Film Symphony Orchestra

Lugar: Auditorium de Palma de Mallorca - Palma

Fecha: 26 de Octubre de 2018

En el zoológico de Central Park [leer +]
Madagascar el musical

Espectáculos

Madagascar el musical

Lugar: Auditorium de Palma de Mallorca - Palma

Fecha: del 1 al 4 de Noviembre de 2018

En el zoológico de Central Park [leer +]
Encuentra los eventos de

Hotel destacado de la semana

Restaurantes en Mallorca

Hotel Amic Horizonte

Este hotel, con una ubicación cercana al centro de Palma, cuenta con unas vistas privilegiadas de la Bahía y unas buenas instalaciones que asegurar una magnífica estancia en cualquiera de sus 199 habitaciones.
Todos los hoteles de Mallorca