Proyecciones Cine en Illes Balears - Mallorca

Talaies de Mallorca: torres de defensa pels drets humans

0 votos
Talaies de Mallorca: torres de defensa pels drets humans
Talaies de Mallorca: torres de defensa pels drets humans

Teatro Municipal Catalina Valls

Passeig de Mallorca, 9 07011 - Palma

Web oficial
13 de Junio de 2018
Gratuito
Horario: 20:00

Cicle Palma Documentada

El passat any 2016, passà gairebé desapercebuda la commemoració del quart centenari de la mort del metge, astrònom, matemàtic i historiador manacorí Joan Binimelis, però un grup de professores i professors de l'IES Marratxí es proposaren reivindicar una part del seu llegat: les torres de defensa que encara sobreviuen i delimiten la costa mallorquina. I d'aquesta manera realitzaren l'acció d'unir a través de senyals de fum durant el dia i de llum durant la nit tot el perímetre de l'illa de Mallorca, per tal d'esperonar les institucions i els particulars de qui depenen aquestes edificacions a conservar-les, com a part del nostre patrimoni històric, paisatgístic i sentimental.

Així mateix, es va dotar aquesta reivindicació patrimonial d'una dimensió de caràcter humanitari, atès que des de la comunitat educativa es manté un ferm compromís amb la transmissió i la defensa del caràcter universal i inalienable dels drets humans.

La privilegiada situació geogràfica de Mallorca ens ha atorgat el paper de testimonis de les anades i vingudes dels navegants que viatjaven i viatgen del nord al sud i del sud al nord d'aquesta mar tan nostra que és alhora camí i frontera, i que avui en dia n'augmenten la distància les diferències econòmiques.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Otros eventos relacionados

Norma

Proyecciones Cine

Norma

Lugar: Cinesa - Palma

Fecha: 28 de Febrero de 2019

Duración: 255 min Género: [leer +]
La Forza del Destino. Royal Opera House

Proyecciones Cine

La Forza del Destino. Royal Opera House

Lugar: Cinesa - Palma

Fecha: 2 de Abril de 2019

Duración: 255 min Género: [leer +]
Encuentra los eventos de

Hotel destacado de la semana

Restaurantes en Mallorca

Hotel Amic Horizonte

Este hotel, con una ubicación cercana al centro de Palma, cuenta con unas vistas privilegiadas de la Bahía y unas buenas instalaciones que asegurar una magnífica estancia en cualquiera de sus 199 habitaciones.
Todos los hoteles de Mallorca