A càrrec de Joaquín de Luz, director artístic de la Companyia Nacional de Dansa

Diumenge, a les 17 h, a la plaça Major de Palma

Joaquín de Luz va néixer a Madrid i va estudiar a l’Escola de Ballet Víctor Ullate. L’agost de 1996, es va unir al Ballet de Pennsylvania com a solista. De Luz es va unir a l’American Ballet Theatre com a membre del cos de ballet el desembre de 1997 i va ser promogut a solista el 1998. Es va unir al Ballet de la Ciutat de Nova York com a solista el 2003 i va ser promogut al rang de ballarí principal el 2004. Amb totes dues companyies, el seu repertori inclou rols principals en les obres clàssiques i neoclàssiques més importants.

Joaquín de Luz ha aparegut com a artista convidat amb nombroses companyies arreu del món, incloent el Teatre Colón a l’Argentina, l’American Ballet Theatre, el Ballet de San Francisco, la Companyia Nacional de Dansa a Espanya i el Ballet Nacional de Cuba, entre altres.

Ha aparegut a PBS amb Le Corsaire (American Ballet Theatre) el 2001, així com a les retransmissions en directe des del Lincoln Center d’El Trencanous, de Balanchine, el 2012, i Romeu i Julieta, de Peter Martins, el 2008. NYCB in Paris a "PBS Great Performances" el 2016, i a Jewels del Festival del Lincoln Center de PBS el 2017.

Els premis de Joaquín de Luz inclouen la medalla d’or al 2n Concurs Internacional de Nureyev a Budapest el 1996, el premi Rising Star (Seven Arts Magazine) el 1997, el Benois de la Danse al millor ballarí masculí de l’any 2009, el premi artístic de Madrid el 2010 i el Premi Nacional de Dansa d’Espanya el 2016.

El maig de 2013, Joaquín de Luz va interpretar un paper protagonista a l’obra de Broadway On your Toes a Nova York i obtingué grans crítiques. Va ser nomenat director artístic de la Companyia Nacional de Dansa d’Espanya, el setembre de 2019.